Азаренка се пребори в „Мача на турнира”



06-09-2015 01:39 | Станко Димов

Виктория Азаренка се класира за IV кръг (осминафинал) на Открития шампионат по тенис на САЩ. В изумителен двубой, който спокойно може да се счита за „Мача на турнира” до момента, бившата №1 в ранглистата се наложи със 7:5, 2:6, 6:4 над Ангелик Кербер.

Сблъсъкът между двете продължи 2 часа и 54 минути и предложи тенис от най-високо качество. За жалост на германката двубоят трябваше да приключи с един победител и тя напусна корта с поражение, но пък бе изпратена с напълно заслужени овации от публиката.

„Наистина се получи страхотен двубой. До самия край битката беше велика. Радвам се, че в този тежък мач успях да запазя енергията си до самия край. Знаех, че трябва да бъда агресивна и постоянна в играта си. Тя (Кербер) непрекъснато правеше уникални удари, трикове по корта, точно като магьосник”, сподели след последната точка в срещата Азаренка.

„Не си спомням някога да съм излизала толкова често на мрежата. Но честно казано ми харесва този стил игра, а и трябваше да направя нещо различно, за да я победя”, каза още бившата №1 в света.

Азаренка приключи двубоя с 51 печеливши удара и 33 непредизвикани грешки. От своя страна Кербер се отчете с 46 уинъра и 31 грешки.

В следващия кръг Азаренка ще се изправи срещу Варвара Лепченко, която по-рано през вечерта надви в 3 сета след обрат Мона Бартел. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини