Контузената Пиронкова се прибира в България за лечение



15-07-2010 13:48 | Николай Драгиев

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова се прибира от Палермо в родния Пловдив. Останалата на сет от финала на Wimbledon родна прима ще лекува неприятното разтежение в лявото рямо, което я измъчваше на турнира на остров Сицилия, пише Racketi.com.

 

Болката от травмата не позволи на Цеци да се изяви на 100 процента в Италия. Контузията в рамото пречеше на националката да изпълнява максимално добре начален удар и бекхенд с две ръце. А това са най-силните „оръжия” в нейния арсенал този сезон.

 

В началото на мача срещу Джил Крейбас в сряда 35-ата в света Пиронкова се е чувствала свежа и не е изпитвала болки. Но те са се появили в края на първия сет. Това обяснява и крайният резултат – 6:2, 2:6, 2:6.

 

Пред хора от най-близкото си обкръжение 22-годишната пловдивчанка е споделила още, че смята, че разтежението в рамото е леко и се надява да успее да го излекува най-вече с почивка за няколко дни.

 

Следващото участие на Цветана Пиронкова в турнир е чак през седмицата, започваща на 26 юли. Тогава ще играе в Истанбул. После българката е записана и за състезанието в Копенхаген от 7 август.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини