Дел Потро се връща за US Open?



16-07-2010 02:27 | Николай Драгиев

Хуан Мартин дел Потро може и да опита да защити титлата си от US Open. Аржентинският гигант се възстановява все по-добре и въпреки лошите първоначални прогнози, смята съвсем скоро отново да хване ракетата.

 

"Докторът ми ме увери, че прогресът след операцията е добър. Сега трябва да продължа в този дух и скоро отново ще мога да тренирам нормално," обясни Хуан.

 

Първоначално през месец май Дел Потро обяви, че със сигурност ще пропусне US Open, но сега надеждата на аржентинеца е жива.

 

Новата дата, обявена от лагера на Дел Потро като крайна дата за завръщането му е седмица след US Open - за мачовете от Купа "Дейвис" на Аржентина. Това обаче означава, че въпреки всичко аржентинецът може и да е готов за битките на "Флашинг Медоуз".

 

"Да се върна за Купа "Дейвис" е добър вариант. Да се надяваме, че ще успея да го сторя и по-бързо.

 

"Не ми се ще да се залъгвам с илюзии, тъй като реално все още не знам, кога ще мога да хвана ракета. Ще направя всичко по силите си да се върна максимално скоро," допълни още той.

 

Ентусиазмът на Дел Потро пък бе охладен от треньора му Франко Давин, който не вижда шанс Хуан да играе на US Open, тъй като дори да е здрав, ще има нужда от доста игрови опит преди да играе в САЩ.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини