Халеп: Дъждът сякаш дойде по моя поръчка



10-09-2015 11:35 | Станко Димов

Симона Халеп не скри задоволството си от победата с 2:1 сета над Виктория Азаренка, която я класира за полуфиналите на US Open. Румънката изоставаше с 1:2 гейма във финалният трети сет, когато над Ню Йорк заваля дъжд и двубоят бе прекъснат за близо час и половина. Халеп призна, че именно дъждовната пауза е обърнала срещата в нейна полза.

„Мисля, че и двете направихме страхотен двубой. Щастлива съм, че успях да спечеля тази битка. Знаех, че ще бъде трудно, защото Вика играе фантастично, тя е много силна и не се предава в нито един момент. Дъждовната пауза ми се отрази перфектно. Беше невероятно, защото получих втори шанс. Казах на треньора ми в съблекалнята, че получавам нов шанс и когато се върна на корта трябва да правя това, което правех в първия сет. Дъждът сякаш дойде специално за мен”, коментира Халеп.

„Познавам Флавия (Пенета). Играхме на твърди кортове тази година в Маями. Тя играе умно. Бори се много и знам, че никога не се предава. Гледах малко от двубоя й срещу Квитова, докато загрявах за моя мач с Азаренка. Знам, че Флавия играе отлично от бекхенд и срещу нея трябва да действам много разумно. Трябва да бъда агресивна, както в края на двубоя си срещу Азаренка. Трябва да накарам Пенета да бяга много, точно както правя с всичките ми опонентки”, коментира Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини