Федерер срещу Джокович на финала на US Open



Федерер срещу Джокович на финала на US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-09-2015 12:02 | Test User

Първите двама в ранглистата – Новак Джокович и Роджър Федерер, ще определят новия шампион на Откритото първенство по тенис на САЩ. Това стана факт, след като и двамата записаха изключително убедителни победи в полуфиналните си двубои.Водачът в схемата Джокович прегази миналогодишния шампион Марин Чилич с 6:0, 6:1, 6:2, а малко по-късно Федерер се справи със сънародника си и добър приятел Стан Вавринка с 6:4, 6:3, 6:1. Швейцарският сблъсък продължи час и 32 минути.  

Така в неделя Федерер и Джокович ще се срещнат за 42-ри път един срещу друг и за първи след финала в Синсинати преди няколко седмици. „Много съм щастлив. Турнирът е отличен за мен до момента”, каза Федерер в интервюто на корта. „През последните 6 години опитвах всячески да стигна до финал в Ню Йорк, на няколко пъти бях много близо. Тази вечер успях да свърша работата си срещу Стан, който също се представи отлично в турнира”, каза още Маестрото.

 „Играя много добър тенис, може би най-добрия си. Сервирам отлично, представям се позитивно на корта. Всички работи отлично за мен и се наслаждавам на тениса си”, каза още Федерер. Благодарение на успеха ФедЕкспрес вече води със 17:3 победи над Вавринка, а в турнирите от Шлема показателите им са 5:1. Маестрото става най-възрастният тенисист след Андре Агаси (35, през 2005), който достига до финал на турнир от Големия шлем. В директните двубои с Новак Джокович той води с 21:20 победи. 

„Двубоите ни са много равностойни. Мисля, че и двамата се намираме в отлична форма. Новак е сред най-големите атлети в нашия спорт, а освен това е в чудесна форма. За да победиш играч като него, то трябва да демонстрираш най-добрия си тенис, няма съмнения в това”, увери Федерер. Ако успее да се справи с Ноле в 3 сета, то тогава Федерер за трети път в кариерата си ще спечели титла от Големия шлем без да загуби сет.

Предишните два случая бяха на Australian Open 2007 и Уимбълдън 2006. За последно той се класира за финал в Шлема без да загуби сет на Уимбълдън 2008, където в спора за трофея отстъпи с 2:3 пред Рафаел Надал в паметна битка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини