Ноле: Искам да направя и последната крачка



Ноле: Искам да направя и последната крачка
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-09-2015 12:06 | Test User

Световният номер едно Новак Джокович се класира за финала и на четвъртия турнир от Големия шлем. Сърбинът даде само три гейма на шампиона от US Open Марин Чилич и ще играе финал в Ню Йорк срещу Роджър Федерер, както и на Уимбълдън.Ноле разкри на пресконференцията, че тактиката му на полуфинала е била построена върху факта, че съперникът му има контузия в десния глезен.

"Знаех, че Марин игра с травма в последните няколко мача, затова целта ми беше да го карам да се движи максимално по корта и да влиза в дълги разигравания. Направих солиден мач, който ми дава самочувствие за финала", каза 28-годишният белградчанин, който е печелил титлата от Откритото първенство на САЩ през 2011 г. Той вярва, че съдбата е предопределила да стане професионален тенисист.

"Никой в моето семейство не е играл тенис. Затова смятам, че беше съдба, че срещу нашия фамилен ресторант построиха три тенис корта, когато бях на четири години", отговори на журналистически въпрос Джокович.

"Достигането до финал е чудесно постижение, което е продължение на моя отличен сезон. Но очакванията към мен винаги са много големи, защото съм задал високи стандарти. Дойдох тук с желание и мисия да играя на финала и да се боря за трофея. Успях, това е чудесен резултат. Но искам в неделя да направя и последната крачка и да спечеля. Свикнал съм с напрежението. Това, че стигнах всички финали от Големия шлем, е чудесно, но мисля само за спечелване на титлата US Open. Не бих бил щастлив само от четири изиграни финала", не скри амбициите си Новак.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини