Шампионът Джокович: Изключителен сезон за мен



Шампионът Джокович: Изключителен сезон за мен
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-09-2015 10:54 | Test User

Новак Джокович спечели своята 10-та титла от Големия шлем, след като триумфира на US Open 2015. На финала сърбинът се наложи с 3:1 сета над Роджър Федерер, в отделните части 6:4, 5:7, 6:4, 6:4. В интервюто на корта световният №1 не скри задоволството си от триумфа, като отдаде и значимото на своя опонент тази вечер.

„Федерер е от играчите, които буквално не ти остават един случаен удар. Ако само за момент загубиш концентрация, то биваш наказан. Той го доказа във втория сет, когато пропуснах 1-2 удара и моментално той се възползва. Изключително агресивен е, той обича да диктува събитията на корта. Щастлив съм, че успях да запазя концентрация през срещата и да победя. За мен сезонът наистина е невероятен. Разбира се, че исках да спечеля и „Ролан Гарос”, но не се получи.

Не знам как щях да се чувствам, ако бях в позицията на Серина Уилямс и бях дошъл тук с 3 титли от Шлема през годината. Сигурно напрежението щеше да бъде много по-голямо върху мен. Сега обаче ми беше по-лесно. Обичам спорта, обичам тениса, също както Роджър Федерер. Щастлив съм от това, което ми се случва на корта, но и не само. Станах баща, което за мен също е основно събитие. Турнирите от Големия шлем за годината приключиха, но не и сезонът. До края остават още важни битки, така че ще гледам да се представя на ниво и в следващите месеци”, коментира Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини