Пиронкова отстъпи с две места в ранглистата



Пиронкова отстъпи с две места в ранглистата
Свързани играчи
14-09-2015 11:05 | Станко Димов

Първата ракета на България Цветана Пиронкова отстъпи с две позиции до №46 в публикувана днес световна ранглиста на тенисистките. Това става ден след като пловдивчанката навърши 28 години и 5 години след рекордното за нея 31-о място в класацията.

И втората ни ракета Сесил Каратанчева бележи отстъпление. Тя е вече №110, след като беше 106-а преди US Open. Спадът се дължи на отнетите 60 точки от актива на софиянката от четвъртфинала в Квебек. Миналата година турнирът беше седмица по-рано. Сесил започва днес участието си в Канада с мач срещу Барбора Крейчикова от Чехия.Държавната шампионка Джулия Терзийска изравни най-доброто си класиране в ранглистата и е отново №339 в света.Нов рекорд постигна вицешампионката на България Петя Аршинкова.

17-годишната пловдивчанка и блогър на Tennis24.bg е вече 668-а в подреждането. Терзийска и Аршинкова ще играят тази седмица в основната схема на турнира в Добрич, който е с награден фонд 25 000 долара.

В челото първите четири запазиха местата си. Води Серина Уилямс пред Симона Халеп, Мария Шарапова и Петра Квитова. На рекордното пето място е Луцие Шафаржова. Шампионката от Ню Йорк Флавия Пенета също е на върховата за нея осма позиция. Финалистката Роберта Винчи прелетя 24 места до №19.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини