Тодор Енев: Можем да бием унгарците, имаме нужда от подкрепа (+ снимки)



15-09-2015 15:54 | Станко Димов

България ще има своите шансове да победи Унгария, но няма да преследваме класиране в Първа група за Купа „Дейвис” на всяка цена. Това каза капитанът на националния ни отбор Тодор Енев на официалната пресконференция преди сблъсъка с Унгария. Както е известно, в края на седмицата (от петък до неделя) България приема Унгария на кортовете на Националния тенис център в Борисовата градина, а залогът е място в Първа група на турнира. Ето какво каза Тодор Енев при срещата с представители на медиите днес.

„Благодаря за сериозния интерес. Това ни помага и на нас да се чувстваме по-силни и вярваме, че всички заедно ще можем да победим отбора на Унгария. Подготвяме се добре, условията са супер, за което благодаря на федерацията по тенис. Всичко необходимо ни е осигурено. Очакваме двубоите с огромен заряд и съм сигурен, че ще се получи интересна среща.

Шансовете и на двата отбора са равни. Мисля, че сме два напълно равностойни отбора. Осъзнаваме какво ни очаква. Бъдете сигурни, че ще се получи оспорвана среща и ще гледате хубав тенис през уикенда. Искам да призова всички фенове на тениса да дойдат на Националния тенис център и да подкрепят отбора на България. Сигурен съм, че няма да ги разочароваме.

Отборът на Унгария е доста силен. Първата им ракета е напред в ранглистата. Имат силна двойка, но както казах – мачът ще бъде напълно равностоен. Те също ще се опитат да спечелят срещата, но и при тях ще има напрежение. Наблюдавал съм голяма част от техните играчи, запознат съм с качествата им. Не можем да кажем, че на всяка цена трябва да влезем в Първа група. Силите в тениса са изключително изравнени в последните години, всичко може да се случи. Важното е ние да останем спокойни и момчетата да покажат максимума от възможностите си. Сигурен съм, че ще го направят.

Разбира се, че Григор Димитров липсва. Но, това е отборът на България за тази среща. Григор Димитров не е отказал да участва за България, ще го видим в някой от следващите двубои. Надявам се това да се случи в Първа група, на пример срещу Испания”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини