Фалстарт



18-09-2015 13:37 | Станко Димов

България регистрира тежка загуба с 0:3 сета в първия дуел с Унгария. Както е известно, двата отбора се изправят в решителен плейофен сблъсък за място в Първа група на Купа „Дейвис”, неофициално световно отборно първенство по тенис. В първия двубой на единично Димитър Кутровски (№307) отстъпи с 4:6, 0:6, 3:6 пред заемащия 611-та позиция в ранглистата Петер Над. Срещата на централния корт на БНТЦ в Борисовата градина продължи близо два часа и половина, след които за жалост гостите от Унгария имаха повод за радост.

Вторият двубой днес ще противопостави Димитър Кузманов (№313) и първата ракета на гостите Мартон Фучович (№234).

Още от първите разигравания на срещата стана ясно, че двубоят ще бъде изключително равностоен и напрегнат. Изненадващо или не, в първите 6 гейма Кутровски и Над не успяха да спечелят подаване, като почти във всеки гейм се стигаше до равенство. Първият, който успя да измъкне сервис-гейм бе Кутровски. Той го направи за преднина 4:3.

В ответния гейм Дими стигна до няколко точки за пробив, от които за жалост не се възползва. Това се оказа и ключовият момент в сета. Вместо преднина 5:3, резултатът бе изравнен 4:4, а в следващите два гейма Над показа безупречен тенис и си заслужи преднина от 6:4 след близо час здрава битка.

За жалост силната серия на Над от края на първата се част продължи с пълна сила и през втория сет. Унгарецът започна с пробив, който успя да затвърди, а в третия гейм, продължил около 15 минути, успя отново да се справи с подаването на Кутровски. Това сякаш тотално сломи софиянецът, който в следващите минутки трудно печелеше дори точка. За жалост интрига във втория сет нямаше и той приключи с катастрофалното 0:6. Така след малко повече от час и половина игра, Унгария се доближи само на гейм от успех в първия дуел.

Третият сет започна с пробив на сметката на Над, който увеличи серията последователно спечелени гейма на 10! Кутровски успя да прекъсне крайно негативната серия и след пробив на 15 изравни за 1:1 в третата част. За жалост обаче до края на срещата нашето момче не намери начин да се противопостави на стабилната игра на Над, допусна още два пробива и отстъпи сета с 3:6, с което сдаде и мача.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини