Четири българки на осминафинал във Варна



22-09-2015 16:55 | Любомир Тодоров

Четири български тенисистки записаха победи в двубоите от първия кръг на тенис турнира за жени във Варна, който е с награден фонд 10 000 долара.

Най-стойностен е успехът на Вивиан Златанова, която се наложи над третата поставена Елена Богдан от Румъния с 6:3, 7:6(4). Пазарджиклийката постигна пет пробива от осем възможности, а отрази осем шанса за брейк на 23-годишната левичарка от общо 12.

Така 17-годишната Златанова взема една точка за световната ранглиста. На осминафиналите в четвъртък тя очаква победителката в мача между Габриела ван де Грааф (Холандия) и Анна Махоркина (Русия).

Участващата с "уайлд кард" Виктория Бърдарова се наложи с 6:3, 6:0 над румънската квалификантка Андрада Сурдеану.

Шестата поставена Виктория Томова победи участващата с покана Гергана Топалова с 6:4, 6:1. На осминафинал софиянката излиза срещу квалификантката Андрея Присакариу от РУмъния, която надигра Габриела Славова с 6:0, 6:0.

В странен мач Габриел Каратанчева спечели срещу Виктория Желева с 0:6, 6:0, 6:1.

В сряда се включват още българки. Втората поставена Изабелла Шиникова среща Антония Лисакова от Русия. Интерес буди и българското дерби между №8 в схемата Петя Аршинкова и тръгналата от квалификациите Никол Йорданова. Михаела Кафтанова играе с Юлия Кимелман от Германия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини