Иванович с чиста победа в Токио, ще търси реванш от Цибулкова



24-09-2015 17:05 | Tennis24.bg

Ана Иванович започна с победа защитата на трофея си от турнира Toray Pan Pacific Open в Токио. Бившата №1 в света успя да се справи в 2 сета с една от новоизгряващите звезди на WTA Камила Джорджи, в отделните части 7:5, 6:2 след час и 39 минути игра.

Макар никога да не е била част от Топ 20, италианката е сред най-непредвидимите състезателки и определено е нежелан съперник в ранните кръгове. Като доказателство за това говори и фактът, че преди този мач Джорджи беше с баланс 6:6 в двубои срещу Топ 10 състезателки.

„Определен съм доволна, че успях да победя днес. Беше много труден двубой, защото тя удряше толкова с изключителна мощ както от сервис, така и от разиграванията от основната линия. Цялостно Джорджи е много агресивна тенисистка. Знаех, че ако я оставя да играе нейната си игра, ще имам много проблеми. Знаех, че може да бъде много опасна и се радвам, че намерих начин да се справя”, коментира Иванович след победата.

Миналата година в Токио Иванович спечели 4-ата си титла за сезона. Тази година тя пристигна в японския град в търсене на първия си трофей за сезона.

„Пазя страхотни спомени от миналогодишното издание на турнира, така че за мен беше страхотно чувство да стъпя отново на корта тук. Токио винаги е бил специален град за мен, тук съм получавала винаги огромна подкрепа от феновете”, каза още сръбкинята.

На четвъртфиналите Иванович ще срещне Доминика Цибулкова, от която загуби на старта на US Open преди няколко седмици. По-рано през деня състезателката от Словакия се справи с Карла Суарес Наваро – 6:4, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини