Серина ляга под ножа, връща се за US Open



Серина ляга под ножа, връща се за US Open
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-07-2010 19:26 | Станко Димов

Световната номер 1 в женския тенис Серина Уилямс ще се подложи на операция на десния крак. В резултат на медицинската интервенция американката ще пропусне 3 от „загряващите” за US Open турнири. Уилямс няма да играе в Истанбул, Синсинати Монреал.

 

Добрата новина за 28-годишната състезателка е, че тя ще бъде готова за последния за сезона турнир от Големия шлем. Битките на „Флашинг Медоу” започват на 30 август. Миналата година Серина игра полуфинал на US Open, където отстъпи в скандален мач пред бъдещата шампионка Ким Клайстерс.

 

„Разочарован съм много, че ще пропусна следващите турнири заради операцията на крака. Благодаря на всички за подкрепата. Нямам търпение да се върна на корта”, сподели Уилямс пред официалния сайт на женската тенис асоциация.

 

2010 година определено не е сред най-добрите за Уилямс. Въпреки, че е неизменно на върха в класацията, Серина пропусна голяма част от сезона поради травми.

 

В началото на сезона Уилямс спечели Australian Open , след което пропусна приблизително 3 месеца, възстановявайки се от контузия на крака. Сега сценарият се повтори – само седмици след триумфа на Уимбълдън Серина отново е в лазарета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини