Кузманов се размина с първи полуфинал на чаланджър



25-09-2015 13:17 | Станко Димов

Националът на България за Купа „Дейвис” Димитър Кузманов отпадна на четвъртфиналите на турнира от чаланджър сериите на клей в румънския град Сибиу.

22-годишният българинът отстъпи пред преминалия през квалификациите представител на домакините Петру-Александру Лунчану с 5:7, 7:6 (7), 3:6 след близо 3 часа игра на централния корт.

Мико изоставаше с пробив в първия сет, но успя да навакса пасива си, изравнявайки за 5:5. За жалост в следващите два гейма румънецът успя да наложи волята си и да поведе в резултата – 7:5.

През втората част Мико първи се справи с подаването на съперника, но Лунчано успя бързо да върне брейка и дори при 5:4 сервираше за мача. Кузманов обаче успя да върне пробива в последния възможен момент, в последствие се стигна до тайкбрек, в който българинът се наложи с 9:7 точки.

Мико започна силно третата част и отново първи проби, но последва силна финална серия на левичаря от Букурещ и двубоят отиде на сметката на Лунчану.

С достигането си до четвъртфиналите в Сибиу, Димитър Кузманов си осигури 17 точки за ранглистата, където в момента е №317.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини