Бенчич на финал в Токио, победа я дели от Топ 10



26-09-2015 11:35 | Tennis24.bg

Белинда Бенчич, която е сред новоизгряващите звезди на WTA, записа четвърта последователна победа над Каролина Вожняцки и се класира за финал на турнира Toray Pan Pacific Open в Токио. Ако успее да спечели трофея в неделя, младата представителка на Швейцария ще запише дебют в Топ 10 на ранглистата.

Въпреки, че е по-назад в ранглистата, Бенчич бе считана за фаворит преди двубоя и с играта си показа, че е точно такъв. Тя успя да се наложи с 6:2, 6:4, приключвайки срещата с 25 печеливши удара и 11 непредизвикани грешки.

Освен това Бенчич се възползва от 4 от 10-те точки за пробив, които се откриха пред нея в течение на двубоя. За справка Вожняцки успя само веднъж да пробие подаването на по-младата си опонентка.

„Невероятно е, че съм на финал”, каза в интервюто на корта Бенчич. „За първи път играх тук преди две години. Това беше голяма чест за мен, защото турнирът е много силен. Много е красиво тук и да съм на финал е вълнуващо. В момента се чувствам отлично”, каза още победителката.В спор за титлата в Токио Бенчич ще се изправи срещу Агниешка Радванска, която се наложи с 6:4, 6:1 над Доминика Цибулкова.

„Надявам се да спечеля титлата”, каза Бенчич, която може да стане първата тийнейджърка в Топ 10 на света. За последно с подобно постижение можеше да се похвали Каролина Вожняцки (2010).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини