София ще има нов уникален тенис център



29-09-2015 16:59 | Tennis24.bg

България ще започне изграждането на голям тенис център с 4 покрити и 4 открити корта на мястото на някогашния стадион "Юнак" в центъра на София. Новината съобщи спортният министър Красен Кралев, след като бе запитан да коментира ситуацията около Григор Димитров.

"Новината е, че сме намерили инвеститор и ще започнем да изграждаме тенис център, който ще може да приеме турнир от ATP веригата. За Григор не е моя работа да коментирам - има си федерация, мениджъри и той самият. Но вие, журналистите, сами изнесохте информация как Анди Мъри и Роджър Федерер играят за родините си, макар и да губят пари. До колкото знам Новак Джокович не пропуска да се появи на нито една тенис проява в което и да е малко градче в Сърбия. Знам, че да се защитаваш цветовите на България не е леко, но всеки си поема своите ангажименти", обяви Кралев.

Тенис комплексът ще бъде на три нива, с подвижен покрив, който се прибира за 5 минути. Капацитетът му ще е за 4000 седящи места, 1400 от които във ВИП-зоната. Разясни още министърът на младежта и спорта, който участва на Втората годишна конференция „Строителство и инвестиции на спортни съоръжения 2015“. Министърът съобщи и за планове за мащабна реконструкция на конна база „Хан Аспарух”, както и за изграждането на модерен център в Пампорово, на 1400 м надморска височина, който е замислен да допълни уникалната база в „Белмекен” на 1800 м. Всички тези проекти ще бъдат реализирани от ММС чрез публично-частно партньорство.

Кралев обяви, че ще настоява в новия Закон за спорта да се даде възможност спортните съоръжения да се отдават за срок по-голям от 30 години, което ще разшири възможностите за управлението на обектите и ще ги направи по-атрактивни за инвестиции от страна на частния сектор. / Агенция Монитор

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини