Винъс Уилямс спечели 47-ма титла в кариерата си



03-10-2015 12:34 | Tennis24.bg

Винъс Уилямс спечели най-значимата си титла за последните 5 години, след като триумфира на силния турнир на твърди кортове в Ухан. На финала в бившата №1 в света се наложи с 6:3, 3:0 над Гарбине Мугуруса, която за жалост получи травма и не успя да завърши срещата.

За по-голямата от сестрите Уилямс това бе 47-та титла в кариерата и първа от подобна категория (Premier 5) от повече от 5 години насам (Дубай, февруари 2010).

„Денят не се разви особено добре за мен. Много съжалявам, че трябваше да се откажа. Седмицата в Ухан беше невероятна за мен. Получих толкова много подкрепа, феновете тук са велики”, каза след срещата финалистката Мугуруса.

„Искам да поздравя Винъс. Тя, също като мен, имаше страхотна седмица тук. Винаги е трудно да играеш срещу нея. Със сигурност двете ще се срещнем на корта скоро и съм убедена, че отново ще бъде тежък мач”, каза още родената във Венецуела тенисистка.

„Поздравления за Гарбине. Не е лесно да играеш всеки ден на най-доброто си ниво. Вероятно, ако днес тя беше на 100% от формата си, аз нямаше да имам шанс”, каза аристократично Винъс.

И двете състезателки се очаква да направят сериозен скок в ранглистата. Винъс ще се придвижи с 10 позиции до №14, докато Мугуруса ще дебютира в Топ 5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини