Сестри Стоеви взеха пета титла за годината



03-10-2015 15:44 | Любомир Тодоров

Габриела и Стефани Стоеви донесоха единствената титла за домакините от Откритото първенство на България по бадминтон Babolat Bulgarian International в София, което беше от категория "Интернешънъл чалъндж" и е с награден фонд 15 000 долара.

На финала водачките в схемата на двойки се наложиха над вторите поставени Ева Лий и Пола Лин Обанана от Съединените щати с 21:14, 21:10 след половин час игра. Златните сестри започнаха малко несъсредоточено двубоя, но от средата на първата част поеха инициативата и до края на финалната среща нямаха никакви проблеми.

Те спечелиха за втори път трофея от Откритото първенство на България след 2013 година, когато отново победиха Лий и Обанана на финала.

Стоеви завоюваха пета титла за годината след успехите в Орлеан, Мадрид, европейските игри в Баку и Владивосток. Златните медали донесоха 4000 точки за световната ранглиста, където Габриела и Стефани са №16 в момента, но ще изкачат вероятно една позиция в следващата класация на 8 октомври.


"По-трудните ни двубои бяха в петък. Днес играхме по-добре. Преди две години като че ли победихме по-лесно американките, но тогава бяхме трети поставени, докато днес като водачки знаехме, че сме длъжни да зарадваме родната публика", коментира Габриела Стоева.


По-малката сестра Стефани Стоева добави, че победата им дава голямо самочувствие за добро представяне и на турнира от категория "Гран при" в Алмере, Холандия, през следващата седмица. Там българската двойка е втора поставена и почива в първия кръг.

Шампион при мъжете стана Пабло Абиан от Испания. При жените на единично първа е Олга Конон (Германия), а Линда Зечири взе бронзов медал. На двойки мъже победиха Рафаел Бек и Петер Кезебауер от Германия, а на смесени двойки златото е за поляците Роберт Матеюшак и Надежда Зиба.

Галерия от турнира

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини