Цветана Пиронкова - Дуке-Марино (гейм по гейм)



03-10-2015 18:43 | Tennis24.bg

Първата ракета на България Цветана Пиронкова ще играе срещу колумбийката Мариана Дуке-Марино в първия кръг на тенис турнира в китайската столица Пекин, който е от най-високата категория на WTA "премир задължителен".

Двубоят между първата ни ракета и 79-ата в света Дуке-Марино, която премина през квалификациите, ще е първи между двете. Срещата е трета в програмата на корт №3, където началото е утре в 7:30 часа българско време.

Очаква се двубоя да започне около 10:30 часа (веднага след Гьоргес - Павлюченкова).

Цвети ще търси първа победа след успеха над Луцие Храдецка в Синсинати на 18 август.

При победа, Пиронкова ще играе във втория кръг срещу 12-ата в схемата Тимеа Бачински от Швейцария.

Коментар на двубоя:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

1:0 Цвети започна уверено срещата и спечели безпроблемно първия сервис-гейм, откривайки резултата в срещата.

1:1 Гейм на 0 за Дуке-Марино, с което тя изравнява резултата.

2:1 Гейм на 30 на сметката на Пиронкова, след който идва първата пауза в срещата. До момента и двете претендентки печелят с лекота сервис-геймовете си.

2:2 Пореден бърз гейм за сервиращата. От началото на двубоя Дуке-Марино е загубила една точна при свой начален удар.

3:2 Най-дългият гейм от началото на двубоя. Цветана Пиронкова трябваше да спасява точка за пробив, но се справи и в крайна сметка спаси подаването си, излизайки напред в резултата отново.

3:3 Гейм на 15 на сметката на Дуке-Марино.

3:4 Първи пробив в двубоя и той за жалост е на сметката на Дуке-Марино. Колумбийката поведе с 40:15 и успя да реализира първия брейк-бол.

3:5 Дуке-Марино затвърждава пробива и се доближава само на гейм от успех в първия сет. Колумбийката сервира безупречно от началото на срещата.

3:6 За жалост Дуке-Марино осъществява втори пробив и печели първия сет с 6:3. Колумбийката ще сервира първа в началото на втората част.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Дуке-Марино):

0:1 Дуке-Марино печели пети пореден гейм, като по този начин открива резултата във втората част. За първи път от началото на срещата пред Цветана Пиронкова се откри точка за пробив, която за жалост не беше реализирана.

1:1 Цветана Пиронкова прекъсва серията на Дуке-Марино и изравнява резултата в сета. Българката спечели подаването си на 15.

1:2 Дуке-Марино започна силно гейма и поведе с 40:0. Цвети успя да намали на 40:30, но последната дума в гейма бе на страната на колумбийката.

2:2 Гейм на 0 на сметката на Цветана Пиронкова.

2:3 Дуке-Марино взима гейма си и отново излиза напред в резултата.

2:4 Дуке-Марино първа стига до пробив и във втория сет. Колумбийката вече води с 4:2 гейма и се доближава до крайния успех в срещата.

2:5 Пробивът е затвърден с гейм на 0 за Дуке-Марино. Предстои кратка пауза, след която Пиронкова ще сервира за оставане в турнира.

3:5 Пиронкова спира серията на Дуке-Марино и остава в двубоя. Колумбийката обаче ще сервира за успеха. От началото на срещата Дуке-Марино не е загубила свой сервис-гейм.

3:6 Гейм, сет и мач - Дуке-Марино. Цветана Пиронкова отпадна на старта в Пекин.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини