Рафа Надал на финал след успех над Фонини



10-10-2015 10:36 | Tennis24.bg

Рафаел Надал се класира на финал на турнир на твърди кортове за първи път от 18 месеца насам (Маями 2014). Това стана факт, след като испанецът се наложи с 2:0 сета над Фабио Фонини, в отделните части 7:5, 6:3.

Благодарение на успеха Рафа взе частичен реванш за трите поражения, които по-рано през сезона му нанесе Фонини – в Рио де Жанейро, Барселона и Ню Йорк. Този път нивото на играта не беше толкова високо като цяло, но за испанеца това определено бе сред най-добрите срещи през годината.

Началото на двубоя наподобяваше много финала между двамата в Хамбург – дълги разигравания, които в повечето случаи приключваха с грешка от страна на Фонини. Надал осъществи пробив в четвъртия гейм, но след това на свой ред бе пробит. В края на сета обаче Надал вдигна нивото си и успя да се наложи със 7:5.

Във втория сет Надал продължи да играе добре и успя да пробие съперника си за преднина 3:2. В деветия гейм Фонини отрази мачбол, след като направи невероятен пасинг шот от форхенд, но в ответния гейм Рафа затвори срещата и след час и 45 минути битка се класира за финала. Статистиката показва 12 печеливши удара и 19 непредизвикани грешки за Рафа, при 22 уинъра и 32 грешки за Фонини.

За Рафа Надал това ще бъде финал №97, а освен това той ще добави важни точки в борбата за място на Мастърса в Лондон. Съперникът на Надал ще бъде определен от двубоя между Новак Джокович и Давид Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини