Радванска възропта и срещу Малкия Мастърс



11-10-2015 08:15 | Любомир Тодоров

Полякинята Агниешка Радванска иска да види и други промени в календара на Женската тенис асоциация. Тази седмица тя настоя сезонът да бъде намален на 9 месеца.

Вчера Радванска се обяви и против задължителното участие в WTA Elite Trophy, бивш Турнир на шампионките, който от този сезон ще се провежда в Жухай, Китай. Според регламента в състезанието трябва да играят тенисистките между №9 и №19 в световната ранглиста.

"Смятам, че така нареченият Малък Мастърс, не знам как точно го наричат, не е нещо, което да бъде задължително за състезателките. Би трябвало да е твой избор дали да участвш, или не. Особено като се има предвид, че турнирът в Жухай е след финалите в Сингапур. Това прави сезона ни още по-дълъг. Две седмици означават много за нас", възропта Ага.

Последните три издания на този турнир бяха в София. Регламентът предвиждаше да участват тенисистки, спечелили поне една титла от състезание от категория "интернешънъл" през сезона и с високо класиране в ранглистата.

В края на сезона участие отказваха звезди, които бяха намерили място сред осемте. Така постъпиха Винъс Уилямс, Каролине Вожняцки (през 2013 г.), Забине Лизицки и др.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини