Сестри Стоеви дадоха отпор на световните шампионки



16-10-2015 07:04 | Любомир Тодоров

Българките Габриела и Стефани Стоеви отпаднаха след здрава битка на осминафиналите на турнира по бадминтон в датския град Одензе, който е от най-високата категория Супер серии Премиер.

Златните сестри отстъпиха на олимпийските и двукратни световни шампионки Тян и Жао от Китай с 18:21, 10:21 след 40 минути игра.

Първият гейм започна равностойно. Стоеви взеха предина, след като направиха серии от 6 и от 4 точки, за да поведат с 13:8. Опитните азиатки успяха да изравнят при 16:16. Габриела и Стефани отново излязоха напредпри 19:18, но след това Тян и Жао успяха да затворят гейма.

"Много сме щастливи от нашето представяне, особено в първия гейм. Следващия път ще бъдем още по-силни", заяви Габриела Стоева след срещата.

Спечелилите шест титли през този сезон хасковлийки си тръгват от Дания с 4320 точки за световната ранглиста, където са на 14-о място от вчера, което е изравнен рекорд за тях.

Габриела и Стефани се прибират в България. Следващата седмица сестри Стоеви ще участват на силния турнир в Париж от Супер сериите.Те изтеглиха тежък жребий и в първия кръг ще се изправят срещу №6 в схемата Ма и Тан от Китай.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини