Цонга е първият полуфиналист в Шанхай



16-10-2015 11:46 | Tennis24.bg

Жо-Вилфред Цонга е първият, който си осигури участие на полуфиналите на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай. Това стана факт, след като французинът се наложи с 2:1 сета над Кевин Андерсън (РЮА). Срещата между двамата продължи 2:40 часа, а Цонга вдигна победоносно ръце след 7:6 (6), 5:7, 6:4.

В спор за място на финал Цонга ще срещне победителя от двубоя между Рафаел Надал и Стан Вавринка.

През първия сет нямаше пробиви и логично се стигна до тайбрек, където драмата беше пълна. Цонга започна колебливо и допусна 2 минипробива, което позволи на Андерсън да поведе с 5:1 точки. Малко по-късно, при 6:3 точки в своя полза, южноафриканецът имаше два сервиса на своя страна за приключване на сета. Цонга обаче спаси сетболите и успя да обърне развоя на сета в своя полза – 8:6 точки.

През втората част картината на корта не се промени особено. При 6:5 в своя полза Андерсън стигна до първите точки за пробив и не почака втора покана – 7:5.

Така срещата навлезе в решаваща трета част, в която Цонга успя да пробие за аванс 2:1. До края на двубоя Андерсън имаше няколко възможности да върне пробива, но не успя и загуби двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини