Джокович: Нямам тайна за успеха



17-10-2015 12:57 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович за поредна година се намира във феноменална форма в края на сезона. След като спечели за рекорден 6-ти път трофея в Пекин, сърбинът продължава наказателната си акция и на турнира в Шанхай, където без особени проблеми се класира за полуфинал, увеличавайки серията си последователни победи на 15.

„Няма тайна за добрата ми форма”, уверява Джокович. „Всичко зависи от това как се чувстваш в дадения ден, как играе твоя опонент и как играеш ти. Комбинация от всички тези неща е. Няма как да очаквам, че ще печеля с лекота всеки път, когато изляза на корта. През последната седмица и половина обаче за мен нещата се получават отлично, което ми вдъхва допълнителна увереност”, коментира водачът в световната ранглиста.

При победа над Мъри в събота, Джокович ще се класира за 13-ти последователен финал през сезона. Последният случай, в който сърбинът не достигна до двубоя за трофея бе в началото на сезона на турнира в Доха. Последният тенисист, който игра на 10 или повече последователни финала пък бе Роджър Федерер.

Ноле се радва на феноменален сезон, като през годината вече има 71 победи и 5 загуби. По този начин той подобри постижението си от сезон 2011, когато приключи със 70 победи и 6 поражения.

Сърбинът спечели 3 титли от Големия шлем през сезона (загуби на финала на „Ролан Гарос”), а освен това има и 4трофея от „Мастърс 1000” сериите – в Индиън Уелс, Маями, Монте Карло и Рим.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини