Пиронкова приключи сезона със загуба



19-10-2015 16:32 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи рано участието си на силния турнир за Купа Кремъл в Москва. В среща от първи кръг, най-добрата българска тенисистка допусна обрат в двубоя си срещу Ирина-Камелия Бегу (Румъния, №7) и отстъпи с 6:1, 6:7 (2), 2:6 и след малко повече от два часа игра напусна турнира.

Любопитното е, че миналата година в Москва Пиронкова отново отпадна след загуба от Бегу. И тогава нашето момиче взе първия сет с 6:1, след което допусна загуба.

Днес Пиронкова изигра фантастичен първи сет, който спечели за по-малко от половин час. През втората част Бегу поведе с 2:0, но Цвето успя бързо да навакса изоставането си и изравни за 2:2. В седмия гейм Пиронкова проби за 4:3, а малко по-късно сервираше за мача при 5:4 в своя полза. При 6:5 упражнението се повтори, но и този път Пиронкова, със сервис на своя страна, не успя да затвори двубоя. Така се стигна до тайбрек, в който Ирина-Камелия Бегу се наложи със 7:2 точки.

В решаващата трета част румънката стартира брилянтно и поведе с 4:0 гейма, след което до края на срещата не допусна колебания.

Загубата днес означава и официално край на сезон 2015 за Цветана Пиронкова. За жалост нашето момиче приключи годината с шест последователни поражения. Последната победа на Пиронкова през сезона бе в средата на август в първи кръг на турнира в Синсинати (над Луцие Храдецка).

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини