Димитров и удобният Бердих



23-10-2015 11:26 | Любомир Тодоров

За шести път Григор Димитров се изправя срещу Томаш Бердих. Това се случва за втора поредна година на турнира в Стокхолм. Този път сблъсъкът е на четвъртфинал, а не на финал както през 2014-а.

Първата ни ракета показва подобрение в играта си, в шведската столица му върви и днес среща най-удобния си съперник от Топ 10. Все предпоставки за успех.

Димитров взе първата си титла от АТР Тур точно в Стокхолм през 2013 година, в първата седмица от съвместната си работа с Роджър Рашийд.

А срещу петия в световната ранглиста чех Гришо води с 3-2 победи. Хасковлията е със същия актив само срещу Стан Вавринка от челната десетка на тенисистите.

Два от успехите на българина срещу Бердих са много важни за кариерата му.

На 10 февруари 2009 година на турнира в Ротердам Димитров печели сензационно срещу №23 по онова време чех с 4:6, 6:3, 6:4 след повече от два часа игра. Светът за първи път вижда талантливия тийнейджър Григор да печели при мъжете. В онази седмица той е 478-и в световната ранглиста.Смело може да се каже, че с този успех хасковлията се качва на ескалатора, който води към върховете на тениса.

Димитров печели и втората среща с Бердих. През 2012 година във втория кръг в Маями той се наложи с 6:3, 2:6, 6:4.

Третата, и засега последна победа на българина срещу първата ракета на Чехия, дойде миналата година. На турнира от „Мастърс 1000“ в Рим той печели с 6:7(3), 6:2, 6:2, за да се класира на четвъртфиналите, а след успех срещу Томи Хаас да стигне и до първия си полуфинал в престижните серии.

Победата на Григор е още по-сладка, защото дни преди това Бердих го е победил в Мадрид в три сета.

Grigor Dimitrov and Berdych

Двамата тенисисти спазиха традицията да играят по три части и в последния им двубой. Той се състоя на 19 октомври 2014 година в Стокхолм. Димитров започна отлично на финала, взе първия сет, но в следващите два допусна по един ранен пробив и в крайна сметка отстъпи след 7:5, 4:6, 4:6.

Както се вижда българинът играе винаги добре срещу намиращия се в момента под №5 в световната ранглиста Томаш Бердих. Тази вечер от 19:30 часа наше време Григор Димитров може да подобри още повече баланса си срещу чеха и да си разчисти пътя към трети пореден финал в Швеция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини