Симона Халеп даде само 3 гейма на старта



25-10-2015 10:27 | Любомир Тодоров

Водачката в Червената група на турнира в Сингапур WTA Finals Симона Халеп от Румъния откри престижното състезание с убедителна победа.

Финалистката от миналото издание победи с 6:0, 6:3 италианката Флавия Пенета за 70 минути игра.

В първата част битка нямаше. Халеп просто помете 33-годишната италианка за 26 минути, като загуби само 10 точки. При 0:5 Пенета сервираше, за да вземе гейм на честта. Тя поведе с 40:15, но Симона спечели следващите четири разигравания, за да вземе сета.

Шампионката от US Open започна по-добре втората част и още в откриващия гейм достигна до първите си две точки за пробив, но румънката измъкна подаването си. След това Пенета взе подаването си от четвърти опит и прекъсна серията от седем загубени гейма.

Развръзката настъпи в осмата игра. В нея Халеп успя да реализира четвъртата си точка за пробив и да поведе с 5:3. След това 24-годишната румънка сервираше за победата. Ть поведе с 40:0 и вдигна триумфално ръце при втория си мачбол.

Симона завърши срещата с 58 процента вкаран първи сервис и 79 процента спечели точки при разиграването му, както и 82 процента взети точки при втори начален удар.

От 13:30 часа наше време ще започне другият двубой от групата между Мария Шарапова и Агниешка Радванска.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини