Мугуруса на полуфинал срещу Радванска



30-10-2015 10:49 | Tennis24.bg

Гарбине Мугуруса от Испания записа трета победа в Бялата група на заключителния турнир на най-добрите осем тенисистки в Сингапур.

Испанката надделя след повече от два часа и половина игра над Петра Квитова от Чехия с 6:4, 4:6, 7:5 в мач с 15 пробива. Така Гарбине взе първото място в групата и след като миналата година игра полуфинал в София на Турнира на шампионките, сега стига същата фаза в Сингапур. Нейна съперничка ще бъде Агниешка Радванска.

Родената в Каракас тенисистка направи ранен пробив, но скоро след това Квитова го върна за 3:3. Веднага след това Мугуруса постигна обаче нов брейк. В десетия гейм тя сервираше за сета и го направи на нула. Първата част продължи 48 минути.

Двете тенисистки си размениха по три пробива в първите седем гейма на следващия сет. В десетия чешката левичарка поведе с 40:15 при сервис на съперничката и успя да изравни сетовете.

В третия Петра Квитова проби за 2:0 след нов слаб сервис гейм на испанката. Това стресна Гарбине и тя върна брейка тутакси, за да прекъсне серията от четири поредни загубени гейма. После, за да спазят традицията, двете мощни състезателки си направиха по още един пробив и се стигна до 4:4. Мугуруса направи брейк за 6:5 и след това сервираше за победата. В гейм, пълен с обрати, тя триумфира при четвъртия си мачбол.

Бившата шампионка в Мастърса Квитова запази теоретически шансове да продължи, а Анжелик Кербер и Луцие Шафаржова ще играят в последния двубой от груповата фаза в Сингапур.

В Червената група първа е Мария Шарапова, а втора - Агниешка Радванска.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини