Квитова се справи с Шарапова и ще спори за титлата



31-10-2015 15:59 | Tennis24.bg

Петра Квитова се класира за финал на заключителния турнир в Сингапур, след като победи с 2:0 сета Мария Шарапова, в отделните части 6:3, 7:6 (3). Така в неделя левичарката от Чехия ще спори за престижния трофей с Агниешка Радванска, която по-рано през деня победи Гарбине Мугуруса. Любопитен е фактът, че двете финалистки едва прескочиха предварителните си групи, където бяха с актив 1 победи и 2 загуби.

Квитова спечели първия сет днес за 42 минути, осъществявайки три пробива в подаването на Шарапова. Рускинята започна отлично втората част и поведе с 5:1, като в този момент третият сет изглеждаше сигурен. Да, ама не. Маша така и не успя да затвори сета, а от своя страна Квитова се разигра и спечели 5 от следващите 6 гейма, като по този начин си гарантира тайбрек. В него чехкинята се наложи със 7:3 точки и си гарантира участие на финала.

„Със сигурност не очаквах, че ще играя финал. В групата записах две загуби и изобщо не си мислех, че мога да продължа към полуфиналите. Знаех, че Мария ще бъде силна днес, тя се представи толкова добре до момента и затова очаквах тежък двубой. Но в същото време знаех, че имам ударите, с които мога да се справя с нея. Възползвах се от шансовете, които се откриха пред мен в течение на двубоя и съм много щастлива, че спечелих днес”, коментира Квитова.

Чехкинята е на победа от това да спечели една от най-значимите титли в кариерата си. До момента тя е двукратна шампионка от Уимбълдън, но вече е печелила веднъж и финалите на WTA – през 2011-та година. В преките двубои Квитова води с 6:2 победи срещу Радванска.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини