НА ЖИВО: Федерер срещу Надал



30-10-2015 15:27 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се изправя срещу Рафаел Надал във финалната битка на турнира в зала в Базел. Срещата започва в 15:30 часа и ще може да бъде гледана онлайн в Tennis24.bg.

Мнозина специалисти и привърженици на тениса определят сблъсъкът между Роджър и Рафа като най-емблематичният в историята на този спорт. Макар да са се срещали цели 33 пъти, двамата не са играли един срещу друг от близо 2 години.

Последният им дуел бе на полуфиналите на Australian Open 2014, когато Рафа се наложи с 3:0 сета (в последствие загуби финала от Вавринка). Като цяло Надал се намира в серия от 5 последователни победи над Федерер. От своя страна швейцарецът за последно надви левичаря от Манакор в началото на 2012-та на „Мастърс 1000” в Индиън Уелс.

Това ще бъде петият финален двубой на твърди кортове между Роджър и Рафа, като до момента двамата имат по два разменени успеха – Федерер печели в Маями (2005) и заключителния Мастърс в Лондон (2010), а Надал в Дубай (2006) и Australian Open (2009).

„Това е първият случай, в който ще играем в Швейцария”, каза Федерер относно предстоящия финал с Надал.

„Атмосферата ще бъде невероятна. Това е мечтаният финал за феновете и турнирния директор. Много съм доволен, чувствам се страхотно. В началото на седмицата винаги се надяваш, че в ще бъдеш един от двамата, които ще спорят за трофея, особено когато става въпрос за родния град. Страхотно е, че ще мога да изживея тази мечта”, каза още швейцарецът.

ГЛЕДАЙТЕ ФИНАЛА В БАЗЕЛ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини