Винъс вдигна трофея в Жухай, връща се в Топ 10



08-11-2015 14:04 | Станко Димов

Винъс Уилямс спечели трета титла за годината, след като триумфира на първото издание на турнира WTA Elite Trophy в Жухай, Китай. На финала бившата водачка в световната ранглиста победи Каролина Плишкова със 7:5, 7:6 (6), а успехът й гарантира и дългоочаквано завръщане в Топ 10.

Както се очакваше, финалният двубой беше изключително оспорван. Американката успя първа да се откъсне в резултата с 4:1, но Плишкова бързо изравни за 4:4. В края на първия сет Винъс запази концентрация и след късен пробив поведе със 7:5.

Във втория сет ролите се обърнаха. Този път Плишкова съумя първа да вземе пробив и да поведе с 4:2, но Уилямс изравни за 4:4. В последствие се стигна до тайбрек, където Плишкова пропусна сетбол, а нейната опонентка се възползва от първия си мачбол и спечели трофея след 8:6 точки.

„След 7 седмици в Азия, тук вече се чувствам като у дома. Много се вълнувам, че успях да спечеля титлата в Жухай. Всички състезателки бяхме приети отлично тук. По време на всички двубои седалките на трибуните бяха запълнени до една”, коментира щастливата шампионка.

„Също така адмирации за Каролина. Тя също заслужаваше да спечели. Аз определено имах късмет, че в края успях да се наложа”, каза още Уилямс.

„Въпреки, че днес не спечелих, седмицата беше невероятна за мен”, каза от своя страна финалистката Плишкова. „Винъс игра страхотно днес. Аз съм горда с представянето си през седмицата”.

Винъс Уилямс, 7-кратна шампионка в турнирите от Големия шлем и бивша №1 в света, се наслаждава на най-силния си сезон от доста години насам. Тя спечели 3 титли – в Окланд, Ухан и Жухай (за първи път печели 3 титли в един сезон от 2008-ма насам) и записа общо 41 победи (най-много е печелила в рамките на един сезон през 2007-ма година - 50).

Общо в кариерата на Винъс Уилямс това е 48-ма титла. В понеделник, за първи път от близо 5 години насам, Винъс ще се завърне в Топ 10.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини