Джокович се стреми към перфекционизъм



Джокович се стреми към перфекционизъм
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-11-2015 21:22 | Tennis24.bg

Новак Джокович очаквано бе повече от щастлив след триумфа в Париж. На финала в „Берси” сърбинът се наложи с 2:0 сета над Анди Мъри и спечели рекордна 6-та титла от „Мастърс 1000” сериите в рамките на един сезон. Ето какво каза Ноле на пресконференцията след успеха:

„Бях много стабилен от първата точка. Представянето ми днес срещу него беше подобно на двубоят ни в Шанхай – опитвах се да диктувам играта и да не му позволявам да вземе предимство от основната линия. Във втория сет имаше няколко гейма, в които той започна да обръща нещата в своя полза. Успя да ми върне пробива и да поведе в резултата с 3:2. След това пропусна един форхенд ретур в много важен момент. Осъзнавам, че днес сетът можеше да отиде в друга посока, както се случи срещу Вавринка ден по-рано.

Аз обаче успях да остана в играта и знаех, че имам добри шансове да приключа двубоя в два сета. Мисля, че днес направих най-доброто си представяне за цялата седмица,а то дойде в най-важния момент”, коментира Джокович.

Относно предстоящите финали в Лондон, водачът в ранглистата каза следното: „Надявам се, че ще успея да повторя представянето и резултатите, които имам в турнира през последните няколко години. Условията за игра ми допадат отлично. Публиката е страхотна. Определено очаквам с нетърпение двубоите в О2 Арена, особено след сезона, който правя. Надявам се, че ще мога да приключа годината с още една титла.

Мисля, че има няколко причини да достигна до пика на играта си в този момент от моята кариера. Чувствам се изключително уверен на корта, в отлично физическо и психическо състояние. И преди е имало случаи, в които съм показвал отличен тенис, но не можех да запазя нивото си. Мисля, че си научих уроците добре. Този сезон просто всичко се разви по желания от мен начин. Аз съм женен мъж, вече съм и баща. Мисля, че намерих правилния баланс в личния си живот, което ми определено се отрази ползотворно и на представянето ми на корта.

Всеки (от състезателите в тура) е различен. Никой не може да бъде перфектен, но ако се стремиш към перфекционизъм, можеш да постигнеш отлични резултати. Точно по този начин разсъждавам. Наслаждавам се на живота в тура и възможността да се конкурирам с най-добрите. И колкото време успея да се задържа на това място, аз ще се събуждам всяка сутрин пределно мотивиран да тренирам и да запазя нивото си”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини