Иван Лендъл се завръща към треньорската професия



10-11-2015 18:49 | Tennis24.bg

Иван Лендъл се завръща в треньорската професия. Бившият водач в световната ранглиста ще работи с група от около половин дузина 15 и 16-годишни юноши по програмата за развитие на таланти на тенис асоциацията на САЩ.

Лендъл ще тренира тийндейжърите в рамките на 50 дни в следващата година. Той се присъединява към програмата заедно с бившите американски тенисистки Марди Фиш и Джил Крейбас.

55-годишният Лендъл за последно работи като личен наставник на Анди Мъри от януари 2012 до март 2014 година, в което време британецът постигна най-големите си успехи - спечелване на олимпийско злато в Лондон 2012, както и на титлите от US Open 201 и на Уимбълдън 2013.

След края на партньорството с Мъри, легендарният чех получи предложение за работа от Томаш Бердих, което отказа. Преди няколко месеца пък се заговори, че и Григор Димитров се е опитал да привлече в щаба си Лендъл, отново неуспешно.

Лендъл нееднократно е заявявал, че не иска да тренира някоя от звездите на АТР, тъй като е уморен от непрестанните пътувания из най-различни точки на света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини