Тържествено честване на Ден на Академията в НСА



Тържествено честване на Ден на Академията в НСА
Тагове
11-11-2015 10:47 | Tennis24.bg

На 13 ноември 2015 г. НСА "Васил Левски" ще отбележи тържествено своя празник "Ден на Академията", както и 20-ата годишнината от създаването на специалност "Хокей на трева" към катедра "Футбол и тенис".

Програмата на честванията включва:

- Изложба „20 години специалност „Хокей на трева“ във фоайето пред академичната библиотека, 1ет.
- Тържествено събрание, което ще се проведе в Аула Максима с начален час 11.30 ч.
- Удостояване на проф. Лъчезар Димитров – дългогодишен ректор на НСА и ръководител на катедра „Футбол и тенис“ със златна значка на Академията, за цялостния му принос в развитието на НСА
- „20 години специалност „Хокей на трева“ – презентация на доц. Антонио Антонов
- Поднасяне на цветя пред паметниците на ректорите на НСА „Васил Левски“ и венец пред патрона на Академията Васил Левски.
- Откриване на реновиран учебен корпус в бл. 18
- Представяне на новата книга "Специалност Хокей на трева в НСА „Васил Левски“ 1995-2015“, с автори Антонио Антонов и Емилия Витанова
- Коктейл в Клуб на преподавателя където ще бъде

Историята на празника

На 15.11.2012г. на Тържествено събрание на Академичната общност на Национална спортна академия „Васил Левски“ се приема датата 15 ноември да бъде „ Ден на Академията“ – официален празник на НСА „Васил Левски”.

Тази дата има особено значение за Академията. На 15 ноември 1942г. в Аулата на Софийски университет в присъствието на представители на държавната администрация, Дипломатическия корпус, чуждестранни гости, преподаватели и студенти, тържествено е открита първата академична година на Държавното висше училище за телесно възпитание.

Официалното представяне на висшето училище пред обществото се превръща в най-значимо за нас събитие и по същество най- подходящо за празник на Академията и всички отдали сърцата си на нея.

Този празник дава възможност чрез различни образователни, културни и спортни прояви да се напомни историята, важността и ролята на Национална спортна академия „Васил Левски“ като единствения спортен университет на България и една от най- успешните висши образователни институции в страната ни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини