Квитова и Шафаржова пред рекорд в Прага



12-11-2015 10:16 | Tennis24.bg

Шампионките от Чехия от турнира "Фед къп" са сочени за фаворитки във финала срещу Русия, който започва в събота в Прага.

Това не е случайно, подчертава официалният сайт на отборното състезание. Чехкините са достигали до полуфинал в последните седем години. Квитова, Шафаржова и компания завоюваха титлата през 2011, 2012 и 2014 година.

Ако домакините донесат на страната си девета купа (като наследник на Чехословакия), Петра Квитова и Луцие Шафаржова ще изравнят един стар рекорд. Двете левичарки ще имат вече по четири титли от "Фед къп", с което ще изравнят постижението на Хелена Сукова от 1988 година.

"Не знаех за това. Хелена е играла толкова дълго в турнира и е спечелила много. Ние сме горди и от това, че вече сме взели три купи и ще се опитаме да спечелим четвърта, но заради публиката и страната ни, а не заради историята", коментира Квитова.

Капитанът на Чехия Петер Пала дипломатично заяви, че шансовете са равни. Но след това добави, че дори Мария Шарапова да е в страхотна форма, една тенисистка не може сама да спечели отборен финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини