Индиън Уелс удря в земята „Ролан Гарос” и Уимбълдън



12-11-2015 11:15 | Станко Димов

Турнирът в Индиън Уелс ще претърпи нови иновации. Собственикът на надпреварата Лари Елисън сериозно се е заел със задачата да направи турнира №1 в света и няма никакво намерение да спре да хаби средства, за да осъществи тази си цел.

От началото на седмицата голямата част от седалките на огромния централен корт се обновяват, като се поставят нови, по-големи седалки, с комфортни облегалки и място за поставяне на напитка. Освен това организаторите признават, че скоро ще има нов корт в комплекса, в който ще има и модерен музей на славата. Строи се и свръхмодерен спортен бар с десетки екрани, който ще разполага и с богато меню.

„Все още не знаем финалната цена – работим върху бюджета, дори тази сутрин имахме среща на тази тема, направихме няколко промени по дизайна”, коментира турнирният директор и изпълнителен директор Реймънд Муур.

„Инвестицията на Лари Елисън е огромна. Той продължава да ни притиска да се развиваме, иска да се конкурираме с най-добрите, той ни стимулира да стигнем най-високо ниво и ние се стремим да направим точно това”, допълни Муур.

През последното издание на турнира бе белязан и рекорд – 456 000 зрители бяха посетили 10-дневната надпревара на живо. Това прави турнира в Индиън Уелс №1 по посещаемост извън надпреварите от Големия шлем.

„Много сме близо до това да задминем „Ролан Гарос” и Уимбълдън” по посетители. Нашата цел е да минем кота 500 000 посетители и когато го направим, ще сме пред „Ролан Гарос” и Уимбълдън. На правилния път сме да осъществим тази цел”.

Освен новите, по-широки и модерни седалки на централния корт, подобрения ще има по другите арени. Корт №1 ще бъде разширен с няколко метра, за да има повече пространство за тв операторите.

В близост до Корт №1 пък ще бъде изграден нов спортен бар, в който ще има 57 огромни тв екрана, както разбира се и обилно меню за феновете. Всички тези иновации ще бъдат готови още за следващото издание на турнира през март 2016.

За 2017-та пък ще бъде изграден на ново Корт №3, в който ще бъде построен и музей. Новият Корт №3 ще бъде с капацитет 5 000 места.

Освен това ще има изграден специален паркинг за ВИП гостите на турнира. „Ако някоя звезда от Холивуд дойде, или на пример Майкъл Джордан, ние сме длъжни да обърнем по-сериозно внимание. Това са хора, които заслужават друг вид обслужване”, каза още Муур.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини