Вавринка изпаднал в депресия след триумфа на „Ролан Гарос”



16-11-2015 19:12 | Tennis24.bg

Стан Вавринка призна, че в отлични взаимоотношения с Новак Джокович. Именно швейцарецът попречи на водача в ранглистата да направи „Голям шлем”, след като го победи на финала на „Ролан Гарос” този сезон. Странно или, Вавринка разкри, че двамата редовно говорят за този двубой.

„Вероятно това не е най-добрият спомен на Джокович през годината, но ние често разговаряме за „Ролан Гарос”. И двамата преминахме през толкова много емоции в този ден (финалния)”, коментира Вавринка пред „Дейли Телеграф”.

Швейцарецът също така разкри, че е изпаднал в депресия след спечелената титла от „Ролан Гарос”.

„Когато спечели голяма титла като „Ролан Гарос”, не е лесно. Емоциите са изключително силни. Когато всичко приключи обаче се чувстваш малко самотен, обхваща те депресия от толкова много стрес и емоции. В един момент около теб е претъпкано с хора, а в следващия си сам. Това е красотата на нашия спорт, но в същото време това е и сериозно предизвикателство, в никакъв случай не е лесно”, сподели още Вавринка.

Запитан за разликата между него и играчите от Голямата четворка, Вавринка каза следното: „Роджър, Рафа, Новак и Анди печелеха големи титли когато бяха на по 19 години. Те бяха все още деца, но в същото време и големи звезди. Те се задържаха 10 години на върха. В същото време аз бях добър играч, но не бях звезда. На 29 години аз успях да спечеля (Australian Open). Може би точно с това някои хора ме разпознават – след 10 години здрав труд намерих правилния път”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини