Трагедия сполетя алпийците ни



17-11-2015 22:35 | Tennis24.bg

Главният треньор на българския национален отбор и бивш професионален състезател по ски-алпийски дисциплини Драго Грубелник е починал вследствие на тежката катастрофа край Зьолден. Индидентът станал с кола, в която са пътували Грубелник, най-добрият ни състезател по ски алпийски дисциплини Алберт Попов и асистент-треньорът Димитър Христов.

Новината съобщи тиролската секция на националната австрийска информационна агенция "ОРФ". 39-годишният словенец Грубелник е починал малко след пристигането си с екип на спешна медицинска помощ в баварската болница Мурнау.

Националът Алберт Попов е със счупени глезен и скула, както и с множество натъртвания след тежката катастрофа. Новината за състоянието на Попов беше съобщена от "Стандарт", както и от Канал 3, които са получили информацията от неговите родители.

Попов беше откаран в болница в Инсбрук, а Грубелник и помощник треньорът Димитър Христов в Мурнау. Все още няма информация какво е моментното състояние на Христов.

Колата на българския отбор паднала в 270-метрова пропаст в околностите на курорта Зьолден. Инцидентът станал след опит за изпреварване на бус около 11 часа местно време на "Глетчерщрасе" на път към курорта. Тримата пострадали били откарани моментално в болници в Инсбрук и Мурнау с вертолет, но при пристигането му в Мурнау словенецът Грубелник е починал. Именно старши-треньорът на националния отбор по ски е управлявал колата, когато тя полетяла в пропастта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини