Три от три за Роджър Федерер



19-11-2015 18:36 | Станко Димов

Роджър Федерер спечели и третия двубой от своята група „Стан Смит” от финалите на АТР. Поставеният под №3 се наложи със 7:5, 4:6, 6:4 над Кей Нишикори в страхотен двубой, който продължи малко повече от два часа.

Федерер имаше отлична възможност да приключи двубоя в два сета, тъй като водеше със 7:5, 4:1. Нишикори обаче записа серия от 5 последователни гейма на сметката си и принуди Федерер за първи път от началото на турнира да играе 3 сета.

В решаващата част швейцарецът отново първи проби и поведе с 4:1, но Нишикори успя да изравни за 4:4. Последната дума все пак бе за Роджър, който в десетия гейм стигна до мачбол и не трепна.

С успеха днес Федерер спечели по категоричен начин своя група, а на полуфиналите ще срещне Стан Вавринка или Анди Мъри, които имат директен сблъсък в петък. По-късно тази вечер е втората среща от „Стан Смит”, като на корта ще видим Новак Джокович и Томаш Бердих. Сърбинът, който е шампион в Лондон в последните 3 години, има нужда от един сет, за да продължи напред.

Единственият вариант Ноле да стегне куфарите още тази нощ е ако загуби в два сета от чеха. До момента двамата имат 17 двубоя на твърди кортове, всичките от които спечелени от Джокович. Рафаел Надал очаква сърбина на полуфиналите, ако Ноле не допусне сензация срещу Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини