Къде са звездите?



20-11-2015 18:41 | Tennis24.bg

Националният волейболен селекционер Пламен Константинов бръкна в една от дълбоките и болезнени рани на българския спорт, свързана с нежеланието на част от най-големите звезди да защитават цветовете на родината. Кой с кауза, кой без, фактите са следните: волейболът не може да разчита на Матей Казийски, футболът на Димитър Бербатов, баскетболът на близнаците Иванови.

Наскоро и тенисът пострада, след като Григор Димитров не се яви за решителния плейоф срещу Унгария, загубен в последствия с 2:3 победи. По този повод Константинов не спести критики към актуалния носител на наградата Спортист на България:

„Аз искам да задам един въпрос: Григор Димитров защо не игра за Купа „Дейвис”? Защо трябва да спестяваме някои неща? Защото са големи звезди?! Аз не мога да уважавам един човек за това, което му е дал Господ - таланта. Ще го уважавам по действията му. И сега не мога да си обясня, как не може да дойде да изиграе с отбора си плейоф за Купа „Дейвис”, но може да изиграе един демонстративен мач. За да капитализира името си. И каква е отговорността ти, след като играеш до полуфинала, за да събереш мачове за олимпиада, а за финала кажеш: извинявайте, имах среща с треньора ми. Такова обяснение излезе от един мениджърите му”, коментира Константинов в „Шоуто на Слави” по bTV снощи.

Изказването на Константинов напомни много на това на друг национален селекционер, макар и бивш – Любослав Пенев, който съсипа словесно половината Изпълком на БФС. Право в десетката. Без значение на кого ще се харесат думите му и на кого не.

Пламен изрази своята позиция както за отказа на Григор Димитров, така и на Матей Казийски, когото вероятно загуби завинаги. Но пък спечели уважението на милиони българи, които споделят мнението му. Защото един спортист трябва да служи за пример с действията си, а на е с таланта си.

Какво накара Григор Димитров да не играе срещу Унгария едва ли някога ще разберем. Той обаче е достатъчно млад и достатъчно важен за родния спорт и дано вече е осъзнал грешката си. Защото безгрешни хора няма.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини