Родик обърна трудно Малис за кеф на феновете в Атланта24-07-2010 04:22 | Николай Драгиев

Пред препълнените трибуни в Атланта, Анди Родик достигна полуфиналите на местния турнир. Стори го отново след победа в три сета и доста трудности. Той надви опитния Ксавие Малис с 4:6, 6:3, 6:4 за над 2 часа игра.

 

От своя страна запалянковците в Атланта за пореден път показаха, че са сред най-страстните привърженици на играта и ентусиазирано подкрепяха своя любимец. Самият Родик заби 17 аса и направи близо 30 уинъра. Непредизвиканите грешки обаче валяха и това за малко не му коства загуба на срещата.

 

Малис направи първия си и единствен пробив в мача в първия сет и го затвори с 6:4. Родик изравни след успех с 6:3 във втория и се стигна до решителна трета част.

 

В нея двамата бяха раностойни до 4:4. Тогава Малис сервираше и геймът се превърна в украшението на мача. Родик изтърва първоначално 2 точки за пробив, след това Малис можеше да стигне до 5:4, но и той не успя. При третия си шанс да пробие, американецът се възползва и след това затвори с 6:4 на свой начален удар.

 

Интересното е, че през 2001 г. Родик печели в Атланта първата си титла в кариерата, при това тъкмо срещу същия този Ксавие Малис.

 

Анди, който отново бе подкрепян от съпругата си Бруклин, ще играе със свой добър приятел на полуфинал. Това ще бъде или Марди Фиш, или Тейлър Дент.
Коментари
Турнир: Erste Bank Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Виена, Австрия
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,490,620

Official Website | Livescore
Други новини