Драконовски мерки за финала в Гент



24-11-2015 09:07 | Любомир Тодоров

Финалът за Купа "Дейвис" все пак ще се проведе. Това обявиха от ITF и Белгийската тенис федерация след разговори с официалните власти в град Гент, висши полицаи и експерти по сигурността.

Двубоят между домакините и Великобритания трябва да се състои от петък до неделя в зала "Фландерс Експо", която е с 13 000 места.

Мерките за сигурност ще бъдат безпрецедентни, след случилото се в Париж на 13 ноември и събитията в Брюксел. Международната тенис федерация изпрати специално съобщение с инструкции какво трябва да правят зрителите на финала. Ето какво включват те:

"- Билетите за събитието са разпродадени. Няма да могат да бъдат купувани на място и никой без билет няма да бъде допускан до залата.

- Допълнителни мерки за сигурност ще бъдат приложени на място на всички входове.

- Влизането в залата ще бъде по-дълго от обикновено. Моля, имайте го предвид, когато планирате пристигането си в "Фландърс Експо". Вратите ще бъдат отворени 2 часа преди началото на срещите.

- Чанти и раници няма да бъдат допускани в залата. Притежателите на билети ще бъдат помолени да оставят тези неща в специален гардероб извън залата.

- Не е разрешено внасянето на храна и напитки в арената. В самата зала може да бъде закупено всичко за ядене и пиене.

- За пътуващите до Белгия за мача препоръчваме да са в контакт със своя туроператор, за да получават най-новата информация за евентуални промени в часа на полета или потеглянето на влака."

Билетите за първия и третия ден на финала за Купа "Дейвис" са на цени от 45 до 90 евро. За събота, когато е мачът на двойки, са от 35 до 75 евро.

Отборът на Великобритания, предвождан от Анди Мъри, трябваше да отлети в понеделник за Белгия, но отложи пристигането си с 24 часа заради засилените мерки за сигурност в Брюксел. Отлагането на полета и било по съвет на британското правителство.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини