Серина Уилямс продължава без грешка в Сидни



13-01-2010 12:56 | Станко Димов

Серина Уилямс продължава да демонстрира отлична форма преди започващия идната седмица в Австралия първи турнир от Големия шлем. По-малката от сестрите Уилямс се класира за полуфинал на надпреварата в Сидни, след като се наложи с убедителното 6-2, 6-2 над Вера Душевина.

 

Въпреки, че двубоят бе втори за Серина за последното денонощие, американката бе видимо по-добрата на корта и се нуждаеше от малко повече от час, за да запише победа на кортовете в Олимпийския център в Сидни. 

 

"Имаше силен вятър, но в крайна сметка въпреки него записах добър резултат. Определено знам, че в момента не играя най-добрия си тенис и има какво да подобрявам. Моята цел на този турнир е да стигна възможно най-далеч и постепенно да нявляза във форма", сподели след двубоя щастливата победителка.

 

В спор за място на финал Серина Уилямс ще се изправи срещу Араван Резаи. Французойката записа изненадващ категоричен успех с 6-3, 6-0 над италианката Флавия Пенета.  

 

Място на полуфинал намери и Виктория Азаренка. Родената в Беларус тенисистка се справи трудно с 2-6 6-2 7-5 в мача си срещу Доминика Цибулкова (Словакия). Последната полуфиналистка е защитаващата титлата си Елена Дементиева




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини