Тони Надал: Рафа е човек, нормално е да има проблеми



27-11-2015 12:57 | Tennis24.bg

В интервю за „Гадзета дело спорт”, Тони Надал коментира подобрението в играта на Рафа и представянето му през сезон 2015.

„Не стигнахме до целта ни. Има много да се направи, много да се работи. Може би Надал изигра най-добрия си турнир на финалите на АТР. Срещу Ферер беше много тежък двубой, но ние знаехме колко може да се бори. Надал се конкурира с най-добрите тенисисти в света. Срещу него, Джокович изигра перфектен двубой”, коментира Тони Надал.

„Със сигурност не постигнахме резултатите, които очаквахме през годината. Минахме през много трансформации през годината, имаше моменти на върхове и падения. Вярно е, че не успяхме да спечелим голяма титла, но в края на сезона Рафа подобри значително представянето си. Класирането за финалите на АТР и приключването на годината като №5 е добър финал на годината.

Липсата на увереност беше най-големият проблем, с който се сблъскахме. Когато не си уверен в силите си на корта, то тогава е много трудно да постигнеш желаните резултати. Но тенисистите преди всичко са хора, всеки може да се сблъсъка с подобен проблем”, коментира треньорът на Рафа.

Може ли Матадора да спечели още титли от Големия шлем? Ето какво каза Тони: „Защо не? В Лондон той се конкурираше с най-добрите тенисисти в света. Ако имаш силите да победиш Мъри, Вавринка и Ферер, то тогава можеш да спечелиш титла от Шлема”.

„Целта ни е да започнем с увереност и самочувствие сезон 2016. Сега Рафа е в кратка почивка, след която ще подновим тренировки”.

Тони Надал също призна, че първият турнир за Рафа през годината ще бъде в Доха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини