Йохансон: Рафа е в положение, в което преди беше Федерер



05-12-2015 21:15 | Tennis24.bg

Рафаел Надал ще се завърне към най-добрите си времена на корта през следващия сезон, а Роджър Федерер спокойно може да спечели поне още една титла от шлема. Това мнение изрази бившият шампион от Australian Open Томас Йохансон.

„Много хора казват, че Рафа е направил слаб сезон, той обаче е №5 в света. Много е трудно да се справиш с огромните очаквания към теб. В момента Рафа е в положение, в което беше Роджър преди време, когато загуби няколко позиции в ранглистата.

През годините не веднъж съм виждал колко сериозно работи Рафа, за да бъде сред най-добрите в света. Сигурен съм, че през новия сезон той ще се завърне по-силен. От своя страна Роджър Федерер все още има сили да спечели нова титла от Големия шлем. Той има огромни шансове на Уимбълдън, на пример”, коментира Йохансон.

Шведът, който спечели Australian Open през 2002-ра година, в момента е треньор на една от младите звезди в тура – Борна Чорич. Йохансон сподели мнението си какво не достига на новата генерация.

„Те мислят и работят по малко по-различен начин. Ще им отнеме време, за да стигнат до върха. Трябва да се научат как да се държат на и извън корта”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини