Азиатци обраха наградите в тениса на маса (видео)



10-12-2015 11:17 | Любомир Тодоров

На церемония в Лисабон снощи бяха раздадени годишните световни награди в тениса на маса. България нямаше номинации, но беше представена на галата от турнирния директор на "Асарел България Оупън" Иван Александров и Красимир Симеонов, съобщи генералният секрлетар на БФТТ Михаил Фролошки.

За най-добър състезател при мъжете беше определен световният шампион Ма Лон от Китай и сънародничката му Лю Шивен, която спечели Световната купа. Те победиха след вота на 60 000 фена в уеб страницата на ITTF, комбиниран с мнението на експерти в специално жури.

Участвалата и на големия турнир в Панагюрище 15-годишна японка Мима Ито взе приза за пробив на сезона, който се връчва за първи път.

За разиграване на годинате беше определена "Точката на века" в мача от световното първенство между Фан Бо и Ма Лон, което е било гледано поведе от 2 милиона пъти в Ютюб.

За най-добри паратенисисти бяха определене индонезиецът Дейвид Якобс (Клас 9) и Борислана Перич-Ранкович от Сърбия (Клас 3).

За треньор на 2015-а беше обявен селекционерът на националния отбор на Китай Лю Гуолян.

Наградата за феърплей отиде при смесената двойка от Косово Линор Читаку и Влона Малоко. Те дадоха на своите съперници на световното своите резервни ракети, за да могат да проведат двубоя, заото техните не издържали теста преди срещата.

Видео от церемонията:

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини