Най-изненадващите загуби през сезон 2015



10-12-2015 12:52 | ATP WorldTour

От официалния сайт на АТР публикуваха класация за 5-те най-изненадващи загуби през сезон 2015. Ето го и изборът на редакторите:

5. Тейлър Фриц – Пабло Кареньо Буста 6:1, 6:4 (Нотингам)
Американецът Тейлър Фриз записа паметен първи двубой на ниво АТР, след като успя да се наложи в два сета над Кареньо Буста на тревата в Нотингам. 17-годишният Фриз бе под №761 в ранглистата на АТР, като във въпросния двубой приключи с 9 аса и спечели 74% от точките след разигран първи сервис (25 от 34) срещу 66-ия в света испанец.
„Физическото ми състояние се подобрява, а увереността, която получавам след всички тези двубои ми помага да разбера, че съм на точното място. Успокоително е, защото имах много сериозна дилема дали да продължа към професионалния тенис или да отида в колеж”, коментира след срещата Фриц, чийто родители са учители.

4. Ламин Уахаб – Гилермо-Гарсия Лопес 6:3, 6:3 (Казабланка)
Ламин Уахаб е сред играчите, които са прекарали по-голямата част от кариерата си с участия на турнири от „Фючърс” и „Чаланджър” сериите с надеждата, че ще успее да събере достатъчно точки, за да се добере до основната схема на АТР турнир. Той започна годината като №586 и получи „уайлд кард” за турнира в родината си. На осминафиналите Уахаб се изправи срещу водача в схемата и шампион от миналата година Гилермо-Гарсия Лопес, когото сензационно победи за час и 29 минути игра. За 30-годишния тенисист това беше първо достигане до четвъртфинал на АТР турнир.
„Излязох на корта с нагласата да спечеля двубоя. Разбира се, че Гилермо беше фаворитът, но по време на двубой всичко е възможно. Трябва да вярваш в себе си и да се опитваш да показваш най-добрата си игра, за да не може твоят опонент да намери ритъма си. По време на срещата усещах подкрепата на публиката, която ми даде допълнителна енергия”.

3. Симоне Болели – Милош Раонич 6:4, 3:6, 7:6 (3) (Марсилия)
Без съмнение това беше най-голямата победа на Болели, след като успя да се справи с шестия в света Раонич и да сложи край на серията си от 0 победи и 35 загуби срещу състезатели от Топ 10. Раонич приключи двубоя с 21 аса (срещу 7 на Болели), но в същото време успя да осъществи едва един пробив.
По-късно през сезона Болели постигна втората си победа над Топ 10 опонент, след като успя да се справи с Томаш Бердих на турнира в Санкт Петербург.

2. Михаел Берер – Рафаел Надал 1:6, 6:3, 6:4 (Доха)
Още в началото на годината стана ясно, че сезонът за Рафаел Надал няма да е лесен. През януари в Доха испанецът се изправи срещу 34-годишния квалификант Берер, който по това време беше №127 в ранглистата.
„Разбрах се с жена ми да остана в тура още една година и сега наистина се забавлявам на всеки един ден на корта. Имаше напрежение днес, но то не беше проблем за мен, защото никой не очакваше аз да спечеля”.

1. Алберт Рамос-Винолас – Роджър Федерер 7:6 (4), 2:6, 6:3 (Шанхай)
Испанският квалификант постигна първата си победа над Топ 10 състезател, след като успя да се справи с шампиона от миналата година Роджър Федерер във втори кръг на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай.

Преди този двубой Рамос-Винолас бе 0:15 срещу съперници от Топ 10. 27-годишният тенисист обаче изигра фамозен двубой и напълно заслужи най-значимата победа в кариерата си.
„Много съм щастлив, че успях да победя Роджър Федерер. Честно казано не го очаквах и не мислех за това по време на двубоя. Играх много добре. Бях много уверен в решаващия сет. Това определено е най-важната победа за мен”, каза испанецът след последната точка на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини