Радослав Каратанчев: Федерацията е фирма, която обслужва свои интереси



28-07-2010 22:01 | Николай Драгиев

Сериозен скандал се оформи между бащата на Сесил Каратанчева Радослав и българската федерация по тенис. Каратанчев, който е председател на борда на директорите на "Академика 2000" ЕАД, обвини федерацията че с всякакви методи го притиска, за да може той да им осигури кортовете на дружеството за национална тенис база.

 

Скандалът се разгоря, след като сайт близък до федерацията, си позволи да публикува лични снимки на Сесил заедно с интерпретация за нейните сексуални предпочитания.

 

"Според мен това нещо е поръчано от някой. Аз тези снимки ги имам там от няколко години и няма логика да излязат точно сега, когато баща ми има сериозни разговори с федерацията за отдаването на спортна база. Снимките пък излизат в един сайт, който е собственост на човек от федерацията. Като цяло не виждам нищо нередно в това да излизам с приятели и да се снимам," обясни Сесил в студиото на "Здравей, България".

 

"Федерацията започна яростна атака срещу мен. Човек на федерацията е публикувал снимките в своя сайт. Сесил си пусна жалба веднага щом се прибра и ние ще им потърсим отговорност. Истината е, че от БФТ искат да получат кортовете в Борисовата градина. Те в момента са печеливши. Говорим за кортовете на "АКадемик". Те са част от дружеството, на което съм председател на Борда. Много атаки има към мен, тъй като хората от федерацията искат да вземат тези съоражения за национална база. И приходите от това да влизат директно във федерацията," обясни баща й Радослав.

 

По думите му от БФТ се опитвали всячески да го атакуват. "Тези кортове са създадени от студенти и те трябва да ги ползват с намаление. Един вид се оказва, че аз стопирам тази дейност. В постоянно съм в дребни интриги с тях и затова не ходя на тези кортове. Опитват се да ми въздействат през министър, през приятели, пък кой щял да въздейства на Премиера. Омръзна ми от това. Едва ли не аз съм човекът, който не им ги давам.

 

"Аз им казах да дойдат по законния начин. С една оферта, има оценители, които да решат. От Министерството направиха такава оценка и се оказа, че стойността на тази база като продукт, който произвежда годишно, е 500 хиляди лева. От федерацията идват с оферта от 70 хиляди. Само за пример ще кажа, че до момента, откакто новото ръководство се занимаваме, тази база е осигурила приход от над 200 хиляди за 4 месеца. Невъзможно е някой да се съгласи да приеме тяхното предложение, сами виждате разликата в сумите. Особено, когато говорим за търговско дружество. Това автоматично е нецелесъобразна сделка и аз един ден мога да бъда подведен под отговорност. Но това не е и моя работа. Държавата е собственик и ще реши.

 

"Не съм аз човекът, който да атакуват по този начин. Да дадат търговска обосновка, да не се крият както вчера, когато имахме среща. Аз направо ще го кажа. Тези хора са превърнали федерацията в частна фирма, която ги обслужва. Разрушиха се в центъра на София кортовете на ЦСКА, но от федерацията не си мръднаха пръстта. Трябва да ги е срам затова. Имат наглостта даже да се изказват по този въпрос. Искат кортовете на "Академика" с ресторантите и кафетата, за да печелят. Досега не е имало счетоводство в дружеството, което поех. Искате да се краде още ли? Цветков, Дончев и сие коментират, че когато им дадат кортовете ще инвестират 10 милиона евра. Къде изчезнаха тези пари. Имате ли пари или нямате?

 

В разговора се включи и вицепрезидентът на БФТ д-р Георги Крумов, който напълно отрече обвиненията на Радослав Каратанчев. "Федерацията не е пускала тези снимки в медийното пространство, тъй като не се бъркаме в личния живот на нашите тенисисти. Федерацията ни не е фирма. В нея участват уважавани личности, които ръководят федерацията по най-добрия начин. Нещата не опират до пари. От 6 г. правим опити да направим национална база," даде своята версия Георги Крумов.

 

Като следствие от тази полемика от федерацията по тенис излязоха с декларация, която не отрича твърденията на Каратанчев, но настоява за неговото уволнение от министър Свилен Нейков. Според тях бащата на Сесил уронва престижа на българския спорт.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини