Три хубавици напред в Станфорд, Иванович - не



30-07-2010 14:22 | Николай Драгиев

Бившата номер 1 в света Мария Шарапова достигна четвъртфиналите на силния турнир в Станфорд. Тя се справи с лекота с Олга Говорцова от Беларус с 6:3, 6:3.

 

"Имах известни проблеми в началото, но след това всичко си дойде на мястото. Възползвах се добре от шансовете, които ми се отвориха," обясни Маша след срещата.

 

Напред в надпреварата продължават още 2 хубавици от Източна Европа. Мария Кириленко изненадващо лесно надви Шахар Пеер с 6:4, 6:3, докато Вика бе дори по-убедителна - 6:3, 6:1 над Мелани Уден.

 

"Вече се опитвам да играя по-агресивно и това ми носи чудесни резултати. Въобще 2010 г. е страхотна за мен и имам много повече увереност в силите," сподели Кириленко, която ще играе на четвъртфинал с Агниешка Радванска.

 

Азаренка пък достига своя шести четвъртфинал през годината, печелейки 8 от последните си 10 мача. Въпреки това през този сезон Вика изпадна от топ 10.

 

"Мисля че играх добре. В началото имаше доста пробиви, но след това вдигнах нивото. Опитвам се да играя всяка точка по един и същи начин, независимо от резултата. Това е най-важното за мен," коментира Вика.

 

Нейната следваща опонентка ще бъде Марион Бартоли. Французойката брутално пречупи в зародиш амбициите на Ана Иванович за нещо повече в Станфорд, като я надви с 6:3, 6:4.

Фото: Getty Images. Ана Иванович




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини