Разочарование в Истанбул: Докарахме световни звезди, а трибуните са празни



30-07-2010 15:25 | Николай Драгиев

В Истанбул в момента се провежда един от най-големите женски турнири въобще на Балканите. И въпреки това Istanbul Cup е разочароващ за организаторите, тъй като трибуните са празни, пише в. "Хюриет".

 

При все това, че в надпреварата участват световни звезди от ранга на Франческа Скиавоне, която спечели "Ролан Гарос", Цветана Пиронкова, полуфиналистка от Уимбълдън и други не по-малко талантливи участнички.

 

От една страна състезателите са изключително доволни от условията, но пък самите фенове не са впечатлени от нивото на игра, пише още турският вестник.

 

"Всичко тук е организирано много професионално във всеки един аспект. Не намирам и едно нещо, за което да се оплача. Прекарвам си чудесно," обяснява Андрея Петкович, която се състезава за Германия.

 

Най-разочарована от развитието на турнира обаче е полуфиналистката от Уимбълдън Цветана Пиронкова, която далеч не е успяла да покаже най-доброто от себе си, отчита "Хюриет".

 

"За съжаление загубих. Смятам обаче, че този турнир бе добро начало на подготовката ми за US Open," обяснява Цвети, която е успяла да обиколи моловете в турския мегаполис.

 

Самите фенове в Турция едновременно са впечатлени от организацията, но твърдят че има много какво да се желае във връзка с рекламата на състезанието. "Сред нас са тенисисти от топ 50, но въпреки това ние нямаме тази тенис традиция като останалите страни в региона. Тъкмо затова и публиката е малко. Тенисът все още има нужда от популяризация," обяснява Безат Гершекер.

 

Халдун Алтуна, който е баща на един от най-известните турски състезатели Туна Алтуна, също е разочарован от посещаемостта.

 

"Тенисът е много труден за предвиждане спорт. Ето например Цветана Пиронкова, която бе толкова добра на Уимбълдън, отпадна рано. Това ни показва, че всичко може да се случи. Въпреки всичко публиката е малко. Може би туристическите компании могат да помогнат в тази насока. Моята фаворитка е Франческа Скиавоне," обяснява той.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини